“Љето у Мркоњић Граду”: Спортом до здравог развоја

Илијана Божић
“Љето у Мркоњић Граду”: Спортом до здравог развоја

Бањалука - Манифестацијом “Фитнес љето 2019” 1. јула почела је реализација пројекта “Љето у Мркоњић Граду”, која обухвата велики број спортских активности прилагођених дјеци и омладини различитих узраста у тој општини.

Боро Бошкић, директор Културно-спортског центра “Петар Кочић”, који је организатор манифестације, нагласио је да је циљ овог пројекта промоција здравог начина живота и значаја физичких активности, али и да разноврсним садржајима буде привучен одређен број туриста.

- На планираним манифестацијама очекујемо око 2.000 учесника. Активности су прилагођене за све узрасте, а на такмичењима у фудбалу учествују и ветерани. Припремили смо богате садржаје, а једна од најпосјећенијих је “Ролеријада”, која се у Мркоњић Граду одржава други пут и броји 150 учесника - истакао је Бошкић.

Ове године први пут су организоване манифестације “Лоптарија” и “Мали саобраћајац”, у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја, а посјетиоце очекује и школа тениса, те фудбалски и кошаркашки турнири. Пројекат се завршава 20. септембра “Госпојинском уличном трком”, која окупља 1.300 такмичара са подручја општина Шипово, Рибник, Језеро, Мркоњић Град и града Бањалука.

- На такмичења, која су организована у сарадњи са спортским клубовима, долазе дјеца из комплетне регије, а све активности су на добровољној основи. Циљна група нам је узраст до пубертета, јер желимо да дјеца стекну праве навике и окрену се здравом животу. Трудимо се да обезбиједимо симболичне награде да би побједници осјетили чар игара - рекао је Бошкић.

Он је додао да за сљедећу годину планирају да уведу додатне активности, да би манифестација била привлачнија дјеци и младима.

- Пратићемо жеље наших учесника и суграђана, као и трендове који су актуелни у већим градовима. Манифестацијама покушавамо да створимо квалитетан стил живота те да становницима бесплатно приближимо многе садржаје - додао је Бошкић.

Већина активности се одржава у центу града, на Тргу Српске војске, а покровитељ манифестације је општина Мркоњић Град.

Планови

Боро Бошкић истиче да је у новембру у плану манифестација “Мјесец здравог одрастања”.

- Са дјецом ће радити физијатар и нутрициониста, да би малишани који нису у могућности да потраже помоћ љекара тим путем дошли до рјешења евентуалних проблема у развоју, као што су крива кичма и гојазност - рекао је Бошкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана