Лазански у Требињу прославио 50 година матуре

nezavisne.com
Лазански у Требињу прославио 50 година матуре

Требиње - Новинар, публициста и војнополитички коментатор Мирослав Лазански и овога је љета стигао у Требиње својим маскирним џипом доџом, и то на прославу 50 година матуре у граду његове младости.

“За Требиње ме вежу дивне успомене и дивна пријатељства која су остала до данашњих дана, тако да не прође ниједно лето, а да не проведем барем неколико дана у овом граду, где се ове године славило и 50 година наше матуре, а то смо окупљање искористили да видимо ко је оћелавио, ко се удебљао, која наша другарица још јако добро изгледа”, каже Лазански.

Требиње и Републику Српску, додаје, посебно носи у срцу и то је за њега друга домовина, коју ће увијек тако посматрати.

“Републику Српску сматрам неком врстом своје земље, јер сам осам најлепших година детињства и младости провео у Требињу”, каже он.

У септембру прелази на нову дужност, на мјесто амбасадора Србије у Русији, гдје БиХ има свог амбасадора, па се ту, како се нашалио на хрватском језику “не би штел мешати”, али остаје спреман за сваку сарадњу и помоћ.

“Посао амбасадора ће бити леп изазов, али и тренутак да станем с новинарством, тако да је ово и тренутак када човек каже - готово је, с новинарском каријером је завршено, па је то уједно мало и тужно”, закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана