Кренуо караван “Село весело” - први побједник село Јутрогошта

Срна
Кренуо караван “Село весело” - први побједник село Јутрогошта

ПРИЈЕДОР - Екипа села Јутрогошта побједник је прве овогодишње културно - забавне манифестације “Село весело”, која је вечерас одржана у селу Доња Драготиња.

Осим екипа домаћина и побједника, у овом надметању села учествовала је и екипа Цикота, а такмичиле су се у традиционалним играма као што су навлачење конопца, набацивање обруча и трчање у врећама и бацање камена с рамена, те пољопривредном квизу.

Побједнички пехар уручио је градоначелник Приједора Далибор Павловић, који је био и покровитељ манифестације, истичући да она треба да допринесе оживљавању села.

Он је истакао да је ово прилика и да се упознају прилике и потребе приједорских села, те да њихови становници знају да нису и неће бити заборављени.

Капитен побједничке екипе Јутрогоште Бојан Милашиновић изразио је задовољство што је повољнија епидемиолошка ситуација омогућила да и ове године крене овај караван кроз приједорска села.

Идејни творац манифестације “Село весело” Саша Гороња рекао је да манифестација сваке године окупи 16 села на четири мјеста, а пети сусрет села на крају љета доноси финалног побједника.

“Циљ манифестације јесте оживљавање и унапређење друштвеног живота у приједорским селима, уз подстицање и промовисање рада културних стваралаца, свих генерација”, рекао је Гороња.

У културно-забавном програму наступили су чланови фолклорног ансамбла и вокалне групе КУД “Шареница”, мушка изворна група “Поткозарје”, вокални солисти, музичари, народни умјетници.

ИПЦ “Козарски вјесник” је медијски покровитељ манифестација, која се традиционално одржава као дио “Приједорског љета културе”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана