Которварошани скупљали новац за лијечење Миње Матић

Срна
Которварошани скупљали новац за лијечење Миње Матић

КОТОР ВАРОШ - У Котор Варошу је данас организован хуманитарни базар за лијечење једногодишње Миње Матић из Србије, која болује од спиналне атрофије мишића.

Акцију, у оквиру кампање Фејсбук групе “Нормалне маме Бањалука”, организовала је Которварошанка Николина Кнежевић, а подржале су је бројна которварошка удружења, пекари и друге организације са својим радовима и производима.

“Припремили смо разне посластице, колаче, крофнице, мафине, играчке, књиге, цвијеће, одјећу и разне друге стварчице. Посебно смо радосни због учешћа дјечице са својим радовима, који су допринијели да овај базар буде обогаћен племенитошћу”, истакла је Кнежевићева.

Куповином неких од изложених производа по симболичним цијенама Которварошани су учинили добро дјело и помогли лијечење Миње Матић из Крагујевца.

Једногодишња Миња Матић болује од ријетке и изузетно тешке неуромишићне болести - спиналне мишићне атрофије типа 1, за чији је лијек потребно 2,4 милиона долара.

Болест је везана за мутацију гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање, а не утиче на мозак и когнитивне функције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана