Котор Варош сљедеће године домаћин престижног музичког фестивала

Срна
Котор Варош сљедеће године домаћин престижног музичког фестивала

КОТОР ВАРОШ - Котор Варош ће сљедеће године бити домаћин престижног музичког такмичења “Ритам Европе” након што су представници ове локалне заједнице побиједили на овом такмичењу.

Вокали Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић су свом граду донијели мјесто домаћина наредне године, а њих шесторо ће путовати у Швајцарску, земљу чију су музичку нумеру интерпретирали.

Которварошани су, према оцјени жирија и публике, која је гласала СМС порукама, били најбољи међу 15 извођача из градова и општина Српске.

“Пјесма је била тешка и захтјевна, али упорност и предан рад су се исплатили. У врло јакој конкуренцији смо освојили прво мјесто и срећни смо што смо обрадовали наше суграђане”, рекла је Анђела Петрушић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је био подршка младим суграђанима у Лопарама, гдје је синоћ одржано финално вече, и њихов успјех га је много обрадовао.

“Успјех било којег нашег суграђанина наш је успјех. Ми његујемо вриједности, његујемо културу, традицију, обичаје. Изњедрили смо бројне умјетнике и спортисте. Посебно нас радује што ћемо идуће године бити домаћини овог такмичења. Настојаћемо да све организујемо и приуштимо учесницима незаборавне тренутке”, рекао је Сакан.

Међународно музичко такмичење “Ритам Европе” одржава се уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела. Право учешћа на овој музичкој смотри имају дјеца и омладина од 12 до 20 година. Фестивал је организован тако да извођачи, учесници из општина и градова Српске, представљају једну државу и пјевају на језику те земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана