Котор Варош: Слиједе кривичне пријаве управи “Механичке конструкције”

Срна
Котор Варош: Слиједе кривичне пријаве управи “Механичке конструкције”

КОТОР ВАРОШ - Штаб за ванредне ситуације у Котор Варошу одлучио је да против одговорних особа из предузећа “Механичке конструкције” буде поднесена кривична пријава због угрожавања здравља људи јер одбија да достави списак радника.

На данашњој хитно заказаној сједници општинског Штаба констатовано је да је лице, које је заражено вирусом корона, запослено у предузећу “Механичке конструкције” и да је потврдило хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља “Свети Пантелејмон” да је било у контакту са свим запосленима.

Општински Штаб је наложио Полицијској станици из Котор Вароша изврши провјеру свих навода и сазнања изнесених на сједници.

Предузећу “Механичка конструкција” упућен је писани допис Штаба и Дома здравља да достави тражене податке да би здравствено-санитарни инспектор могао издати рјешења о кућној изолацији, али је ово которварошко предузеће одбило сарадњу достављајући непотпуне податке.

“Из предузећа Механичке конструкције су одбили сарадњу из само њима познатих разлога и на тај начин довели у опасност све запослене раднике овог предузећа и све грађане општине Котор Варош”, наведено је у саопштењу.

Општински Штаб за ванредне ситуације именовао је тим који ће у року од 24 часа извршити идентификацију свих лица и биће има издата рјешења о кућној изолацији.

Из Штаба позивају запослене у предузећу “Механичке конструкције” и друга лица која су радила у протеклих 14 дана у овој фабрици да се као савјесни и одговорни грађани јаве у Дом здравља на телефон 051/785-506 радним даном до 15.00 часова и на број 051/785-704 поподне и викендом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана