Котор Варош: Обиљежено 29 година од формирања Которварошке бригаде

Срна
Котор Варош: Обиљежено 29 година од формирања Которварошке бригаде

КОТОР ВАРОШ- У Котор Варошу данас је обиљежено 29 година од формирања Прве лаке которварошке пјешадијске бригаде, чијих је 109 припадника дало живот за одбрану Републике Српске.

Тим поводом положени су вијенци код Спомен-обиљежја погинулим борцима, а парастос је служио протонамјесник Дамир Врховац.

Врховац је истакао да је Прва лака которварошка пјешадијска бригада имала изузетан значај у судбоносним временима јер је заштитила Србе на овом подручју и помогла одбрани Републике Српске.

"Имена погинулих бораца заувијек ће остати уписана у олтару слободе - да буду вјечни путоказ и свијетао примјер покољењима која долазе - како се љуби слобода и своја родна груда", нагласио је Врховац.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић рекао је да је у одбрамбено-отаџбинском рату теже или лакше рањено 363 припадника Которварошке бригаде.

"Окупљањем и обиљежавањем, уз парастос и полагање вијенаца, чувамо успомену на драге људе који су заслужни за све што данас имамо", нагласио је Савановић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да никада не смију бити заборављени они који су уградили себе у "гранични камен" отаџбине и дјелом задужили нове генерације.

Вијенце код Спомен-обиљежја положиле су делегације Борачке организације Котор Варош и Челинац и делегација општине Котор Варош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана