Кошаркаши Рогатице први дио сезоне завршили на лидерској позицији: Јесен изнад очекивања

Сретен Митровић
Кошаркаши Рогатице први дио сезоне завршили на лидерској позицији: Јесен изнад очекивања

РОГАТИЦА - Када се спустила завјеса на јесењи дио првенства у Првој кошаркашкој лиги Републике Српске, на првом мјесту, изнад свих очекивања, нашла се екипа Рогатице.

За многе, па и у самој Рогатици, било је то неочекиван успјех, јер је ријеч о клубу по много чему скромних могућности. Прије свега, проблем су кадровске и материјалне могућности, а једино на чему се заснивао оптимизам било је искуство већег броја кошаркаша са којим је нови тренер, доскорашњи кошаркаш из “радног погона” Драган Којић градио стратегију за врх табеле, али не и за јесењег шампиона.

- Екипу, са којом смо више него успјешно окончали јесењи дио, сачињавали су играчи који су годинама у Другој и Првој лиги бранили боје клуба, али и играли у неким екипама из комшилука попут Сокоца, Источног Сарајева... Наш овојесењи успјех већи је тиме што смо само прије двије сезоне били у Другој лиги, а сада смо на врху табеле Прве лиге, по мојој оцјени сасвим заслужено. Од 11 првенствених утакмица девет смо ријешили у своју корист, двије смо изгубили, а од противника нисмо надиграни, посебно на Сокоцу гдје смо поражени са поеном разлике у посљедњим секундима. Иза нас су остали Дрина Принцип, Будућност, Славија и доста осталих клубова који су неупоредиво јачи кадровски и материјално - изјавио је Којић.

Мишљење тренера дијели и предсједник клуба Љубиша Рацковић уз напомену да је њихов хендикеп ове јесени, а биће и наредног прољећа, што већи број играча када треба да највише дају одлазе из Рогатице на даље школовање или у потрази за послом. Примјера ради, Рогатичани су у финишу јесењег дијела такмичења остали без два, три кључна играча, када су им највише требали.

- Са њима не бисмо били корак него више корака испред другопласираног, али зато су морали запети остали у екипи коју већином сачињавају домаћи играчи рођени у Рогатици. Имали смо и неколико “гостујућих” играча који су се придружили браћи Окиљевић Немањи (капитен) и Стефану, Божидару Балчаковићу, Бојану Пухалцу, Дејану Ивковићу, Николи  Буљугији и другима из омладинског погона. “Странци” Мирослав Милидраг, Никола Пилиндавић и посебно Лука Радмиловић, који је постао и први стријелац екипе, дали су велику подршку и помогли да забиљежимо успјех изнад свих очекивања који ће златним словима бити уписан у анале кошарке у Рогатици - рекао је Рацковић.

Подршка

Такмичење у Првој лиги Републике Српске биће настављено идућег викенда, а Рацковић није заборавио да спомене подршку Општинске управе на челу са начелником Милорадом Јагодићем, Центар за културу и спорт и Шумско газдинство “Сјемећ” у вези са превозом екипе и до најудаљенијих мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана