Комеморација поводом смрти Вељка Крејића: Каријером дугом четири и по деценије допринио развоју правосуђа

Д. Ј.
Комеморација поводом смрти Вељка Крејића: Каријером дугом четири и по деценије допринио развоју правосуђа

СРБАЦ - Комеморација поводом смрти дугогодишњег судије и предсједника Основног суда у Српцу и Градишци Вељка Крејића, који је у недјељу изненада преминуо у 68. години живота, одржана је јуче у сали Скупштине општине Србац.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да се радило о изузетном стручњаку у својој професији, а прије свега великом човјеку, оданом својој породици и свом Српцу према којима је гајио огромну љубав.

- Био је један од најбољих и најугледнијих правника у регији, са каријером дугом 44 године. Одговоран у послу, коме је и врло често емотивно приступао, дајући максимум енергије, труда и знања, допринио је развоју правосуђа на нашим просторима - рекао је Драгосављевић.

Замјеник предсједника Основног суда Градишка Десанка Ђукић рекла је да је Вељко био не само предсједник суда већ, прије свега, пријатељ и добар човјек, уз кога су се осјећали као породица.

Комеморацији су, поред чланова најуже породице и најближих пријатеља и сарадника, присуствовали министарка финансија у Влади РС Зора Видовић и градоначелник Градишке Зоран Аџић.

Крејић је сахрањен јуче на градском гробљу у Српцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана