Католички школски центар организовао „Чајанку“: Уз чај упијали знања о љековитим биљкама

Д.Б.
Foto: Дражан Оскар Подеровић

БАЊАЛУКА - Како би развили свијест о значају љековитих биљака и њиховом позитивном учинку за очување здравља, ученици опште гимназије Католичког школског центра у Бањалуци су данас на првој „Чајанци" угостили око 50 бањалучких основаца, са којима су на занимљив начин подјелили своја знања стечена на часовима и секцијама биологије.

Професорица биологије и водитељ биолошке секције у овој школи Тања Марић истакла је да „Чајанка" идеалан повод да ученици млађих разреда стекну нова сазнања и квалитетно проведу вријеме са вршњацима.

-  Идеја за овај јединствени догађај настала је прије пандемије вируса корона. На идеју је дошла једна наша ученица поводом Свјетског дана чаја. С обзиром на околности, тек сада само имали прилику да реализујемо ту идеју, управо кад се све буди и кад долази период скупљања биљака, јер наш циљ је управо да подстакнемо ученике да што више времена проводе у природи - казала је Марићева и додала да ће настојати да „Чајанку" убудуће уврсте у календар школских догађаја. 

На идеју за „Чајанку" дошла је ученица четвртог разреда ове школе Катарина Борковић, која је на овај начин, између осталог, жељела да пренесе своју љубав према природи и на млађе од себе.  Према њеним ријечима, гости су уз шољу чаја могли да чују и виде све о чајевима које свекодневно користе. 

 

- Након презентације и избора најљепше шоље, ученици су имали прилику да се опробају и у квизу знања - казала је Борковићева.

Директорица Опште гимназије Католочког школског центра Сања Хајдер истакла је да ова образовна установа у континуитету развија и реализује активности подршке надареним и талентованим ученицима. 

- Активни чланови Тима за Н(адарене) и Т(алентоване) наше школе подршку имплементирају кроз цијелу лепезу педагошких метода и мултидисциплинарни приступ - казала је Хајдерова. Додала је да су вољни да и у будуће дијеле своје идеје које окупљају ученике свих узраста у намјери да допринесу свима који цијене и на разне начине подржавају квалитетно образовање и науку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана