Калабухов и Вујовић положили вијенце на Руском гробљу у Билећи

Срна
Foto: Срна

БИЛЕЋА- Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов и начелник општине Билећа Веселин Вујовић данас су на Руском војничком гробљу у Билећи положили вијенце на споменик страдалим руским војницима и добровољцима у протеклим ратовима и разговарали о могућностима сарадње на свим пољима.

Калабухов је подсјетио да је крајем прошле годину Билећу посјетила делегација из Ростова Великог, што је, како је истакао, још једна потврда великог пријатељства два народа.

"Треба његовати традицију сарадње и солидарности наших народа, али и радити на осталим пољима као што су индустрија и туризам кроз механизме које ми имамо", рекао је Калабухов.

Он је изразио наду да ће млади људи из Билеће и Русије имати прилику за повезивање и сарадњу путем хуманитарних пројеката, вјерског туризма, образовања.

"То су живе везе која ће наставити пријатељске и братске везе наших народа", истакао је Калабухов.

Вујовић је рекао да је велика част што је данас у Билећи амбасадор Руске Федерације.

"Разговарамо о интезивирању сарадње у области туризма, али и производњи електричне енергије, односно изградњи соларних електрана, што је у посљедње вријеме актуелно у нашој општини", навео је Вујовић.

Он је додао да је ово била прилика да посјете спомен-обиљежја припадника Донског кадетског корпуса и руских добровољаца који су свој живот изгубили бранећи братски српски народ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана