Jeринић: Ускоро грант до 30 милиона КМ за рјешавање проблема водоснабдијевања на подручју Добоја

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је данас да се ускоро очекује повлачење до 30.000.000 КМ грант средстава за која је Градска управа аплицирала код Европске инвестиционе банке и Свјетске банке с циљем рјешавања проблема водоснабдијевања свих дијелова ове локалне заједнице.

"Суша је ове године указала на све проблеме са којима се сусреће градски водовод и због тога предузимамо низ активности како бисмо реконструкцијом смањили постојеће губитке и уложили у нова изворишта", рекао је Јеринић

Јеринић посјетио је данас локацију на којој се ради каптажа у Церицима у оквиру пројекта водоснабдијевања више од 400 домаћинстава мјесне заједнице Подновље, а обухватиће и дијелове мјесних заједница Божинци, Глоговица и Трњани.

Он је рекао новинарима да се ради о пројекту у износу од око 2.800.000 КМ и да ће се радити у фазама наредне двије до три године, те да је задовољан досадашњом динамиком.

"До сада смо уложили око 900.000 КМ. У плану је да се ријеши проблем пијаће воде грађана Подновља, Божинаца, Трњана, али и других насеља на Вучијаку", изјавио је Јеринић.

Он је навео да је недавно извођач уведен у посао на изградњи бунара у Придјелу.

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић рекао је да ће резервоар у изградњи по завршетку бити капацитета око 180 метара кубних.

"Прва фаза, односно прва висинска зона је већ урађена и вода је пуштена за стотињак домаћинстава. Друга висинска зона подразумијева изградњу ове каптаже и водова према Глоговици, дијелу Подновља, Циглани и даље према Босићима, а чули сте од градоначелника да је предвиђен и дио Трњана и Божинаца", навео је Ковачевић.

Ковачевић, који је и мјештанин Подновља, указао је на проблеме са водом који имају грађани подручја Вучијака, од којих се већина бави пољопривредом и цистернама се снабдијевају водом.

Пољопривредник Мићо Гаврић рекао је да се уназад неколико година водом снабдијева цистернама које му обезбјеђују дводневне залихе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана