Јеринић: Привредни развој Добоја захваљујући политичком јединству

Срна
Јеринић: Привредни развој Добоја захваљујући политичком јединству

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да град Добој има стабилан буџет и потенцијал за привредни развој, што је резултат успостављања политичког јединства странака локалног парламента и добре сарадње са институцијама Републике Српске и српским чланом предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Јеринић је поводом данашњег обиљежавања године дана обављања функције градоначелника Добоја рекао новинарима да је задовољан реализованим активностима у досадашњем мандату.

"Протекла година је била успјешна јер смо направили политичку стабилност у граду Добоју, јер је СНСД најјача политичка организација и јер смо задржали добре односе са коалиционим партнерима", изјавио је Јеринић.

Он је рекао да је Добој данас, захваљујући политичкој стабилности и добрим односима са републичким институцијама, велико градилиште са бројним капиталним инвестицијама који знатно унапређују привредни, културни и спортски живот града.

Јеринић је поручио да ће политичка стабилност бити сачувана и у овој изборној години и да очекује побједу листе СНСД-а и њеног кандидата за градоначелника.

Посланик добојског СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић рекао је да су већ видљиви економски резултати сарадње Јеринића са предсједником и Владом Републике Српске, Савјетом министара и српским чланом Предсједништва БиХ БиХ Милорадом Додиком.

"Реконструишу се градске улице, ради се на изградњи нове болнице и мреже ауто-пута", навео је Јошић.

Потпредсједник Скупштине града Мурвет Бајрактаревић рекао је да је у протеклих годину дана побољшан привредни амбијент за грађевински, машински и металски сектор.

Бајрактаревић, који је и предузетник, најавио је за септембар покретање погона цинкаоне /некадашњи објекат фабрике далековода, стубова и конструкција "Далековод"/ који је у сувласништву пет предузетника, а који ће запослити око 120 радника.

Јеринић је као независни кандидат побиједио на пријевременим изборима за градоначелника Добоја одржаним 17. фебруара 2019. године. Јеринић је тада освојио 30.832 гласа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана