Једанаесточлана породица уселила у нови дом: Кокићи кажу да сада имају све

Срна
Једанаесточлана породица уселила у нови дом: Кокићи кажу да сада имају све

ДОБОЈ - Вишечлана породица Кокић уселила је данас у кућу у добојском насељу Подновље за чију изградњу је Хуманитарна организација “Срби за Србе” прикупила око 140.000 КМ.

Жељко и Слађана Кокић, који имају деветоро дјеце, кажу да сада имају све.

Слађана је захвалила Организацији “Срби за Србе”, за коју је рекла да су им испунили животни сан и подсјетила да је породица током претходних година плаћала кирију за неусловни објекат без воде.

Жељко, који је једини запослени у породици, а због операције је тренутно на боловању, рекао је да се на спрату налазе три просторије и купатило, а у приземљу кухиња са дневним боравком, спаваћа соба и купатило.

-Сада имамо све - истакао је Жељко, који са Слађаном има деветоро дјеце - Аницу, која се недавно удала, Милоша, Николу, Милорада, Данијела, Данијелу, Ненада, Љиљану и Александра.

Деветогодишња Данијела каже да у новој кући, поред своје собе, имају кухињу, купатило и боље услове за учење, а петнаестогодишњи Никола истиче да ће живот у новом објекту бити много лакши с обзиром на то да је и школа ближе.

Кључеве и икону Светог Николе, крсне славе Кокића, уручио је предсједник организације “Срби за Србе” за Републику Српску Саша Вигњевић, који је рекао новинарима да је кућа у потпуности намјештена и оспособљена за живот - са струјом, водом и урађеном канализацијом.

-Основа куће је осам пута седам метара, приземље и спрат, површине нешто више од 100 метара квадратних искористивог простора - навео је Вигњевић и додао да је од упознавања са Кокићима до уручења кључева прошло око двије године и три мјесеца.

Вигњевић је подсјетио да је током 2020. године Удружење тражило одговарајући плац градила кућа, а радови су почели по добијању потребних дозвола и почетком грађевинске сезоне.

Површина земљишта на којем је изграђена кућа Кокићима је нешто већа од два дунума.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана