Један од најмлађих директора у РС препородио србачку образовну установу

Дејан Јовичић
Један од најмлађих директора у РС препородио србачку образовну установу

Србац - Један од најмлађих директора основних школа у Српској Славко Драгосављевић (33) за свега шест мјесеци од именовања на мјесто директора ОШ "Јован Јовановић Змај" у Српцу учинио је прави препород у овој школи.

Драгосављевић, који је магистар наука физичке културе, одмах по ступању на дужност "засукао је рукаве" и почео са уређењем школског дворишта и спортског игралишта. Организовао је постављање заштитне ограде, фарбање стубова, уклањање осушеног растиња и насипање земље како би на прољеће све било спремно за садњу цвијећа и зеленила.

- Набавили смо и неколико школских табли уз помоћ донатора, те почели припреме за постављање теретане на отвореном, што ће бити завршено до марта ове године, а средства од 7.000 КМ ће нам стићи од Министарства породице, омладине и спорта РС - истакао је Драгосављевић.

Подсјећа да је крајем прошле године асфалтиран школски прилаз, након више од 40 година, за шта су средства стигла од Министарства просвјете и културе РС.

У протеклом периоду освијетљена је централна школа, уведен интернет и кабловска телевизија у учионици гдје бораве првачићи и малишани који остају у продуженом боравку у централној школи, као и у подручним школама у Ножичком и Кобашу.

- Између осталог, санирана је и учионица одјељења које похађају дјеца са посебним потребама, гдје смо уградили ламинат, окречили просторију, набавили нове клупе и столице, школску таблу и телевизор. Климатизовали смо све канцеларије у школи и поставили нови ламинат у канцеларији педагога школе због дотрајалог пода - рекао је Драгосављевић.

Он истиче да су уз помоћ донатора набављене три школске табле, графоскоп и платно за наставни рад, а уз помоћ фирме "Мане комерц" из Српца ускоро ће у ову школу стићи 40 нових лопти за наставу физичког васпитања.

- Посебну пажњу посветили смо санацији подручних школа у Ножичком и Кобашу. Недавно је стигла донација из Кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика од 20.000 КМ, захваљујући чему ће у школи у Ножичком бити замијењена столарија, што ће бити завршено до краја јануара. Набавили смо и нови телевизор уз помоћ донатора за школу у Ножичком, а нови ТВ уређај је добила и школа у Кобашу - истакао је Драгосављевић.

Драгосављевић је крајем прошле године окупио девет некадашњих директора ове школе који су обављали ову функцију од 1975. до 2017. године. Ово је био први састанак овакве врсте у историји ове установе, на којем су бивши директори младом руководиоцу дали приједлоге и сугестије како би још успјешније управљао овом школском установом. Млади србачки директор је такође организовао пријем на којем је окупио све пензионисане наставнике школе и на којем су евоциране успомене на протекле школске дане.

На његову иницијативу, прошле године је у просторијама школе одржан састанак директора јавних предузећа и школа са културним установама, што је резултирало потписивањем споразума о сарадњи којим су се сви субјекти обавезали да ће у већој мјери радити на културном уздизању младих у смислу чешћих организованих посјета изложбама, представама, промоцијама књига и другим културним збивањима у Српцу и окружењу.

Стручни радови

Драгосављевић је звање професора физичке културе стекао прије десет година на Универзитету у Источном Сарајеву, гдје је 2012. године стигао и до звања магистра наука физичке културе, а Сенат Универзитета му је прије двије године одобрио тему докторске дисертације. Иза себе има неколико стручних радова из области спортске рекреације, који су објављени у научно-стручним часописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана