Јавор: Изградња новог вртића приоритет

Срна
Јавор: Изградња новог вртића приоритет

ПРИЈЕДОР - Кандидат за градоначелника Приједора испред СНСД-а, и седам странака које подржавају његову кандидатуру Слободан Јавор данас је у насељу Пећани обишао локацију предвиђену за изградњу новог вртића, за који је рекао да је један од приоритета за наредну годину.

-Овдје смо на мјесту гдје ће идуће године, уз помоћ Владе Републике Српске бити започети радови на изградњи савременог и модерног дјечијег вртића за 200 наших малишана - изјавио је Јавор новинарима.

Он је додао да је ово један од приоритета за наредну годину с обзиром да су капацитети садашњег вртића попуњени, листа чекања на упис је велика, а доста дјеце остане неуписано.

-Ова локација је најбоље рјешење због тога што вртић остаје у првој градској зони, јер смо увидом у листу чекања, схватили да се мјесто више тражи у централном вртићу и вртићу на Пећанима -истакао је Јавор.

Он је додао да је жалосно да претходна власт, која је у Приједору била 16 година, није ово препознала, а резултат тога је листа чекања на којој је око 200 малишана.

-Томе долази крај јер је СНСД са коалицијом одлучан да све оно што је Приједору недостајало уради и да постанемо грађани другог града у Републици Српској - истакао је Јавор и додао да подршка града неће изостати ни локалним вртићима.

Вршилац дужности директора Дјечијег вртића „Радост“ Татјана Брдар изјавила је да је послије овогодишњег уписног рока без мјеста остало око 160 малишана.

Директор Завода за изградњу града Тихомир Тимарац изјавио је да је у току припрема идејног пројекта будућег вртића на Пећанима и да би до прољећа требало да буде спремна комплетна пројектна документација.

Укупна површина грађевинске парцеле је 3.362 метра квадратна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана