Израдом два кружна тока до бржег и безбједнијег саобраћаја у Вишеграду

Срна
Израдом два кружна тока до бржег и безбједнијег саобраћаја у Вишеграду

ВИШЕГРАД - На подручју општине Вишеград потребно је изградити два кружна тока која би убрзала саобраћај у овој општини, али и учинила га безбједнијим, закључено је на састанку Савјета за безбједност саобраћаја ове локалне заједнице.

Члан Савјета Српко Баранац рекао је да је у односу на минули период безбједносна ситуација боља за 20 одсто, али да се тежи ка бољој, те да је усвојен низ закључака чија реализација ће то омогућити.

"Битан закључак је изналажење начина да се отворе два кружна тока који ће убрзати саобраћај, али и учинити га безбеднијим. Пред нама је сагледавање комплетне слике и сачињавање планова да уз стручне савјете измијенимо режим саобраћаја, на задовољство грађана и бројних туриста", нагласио је Баранац.

Члан Савјета за безбједност, који обавља и функцију вршиоца дужности директора предузећа "Комуналац" Бранко Филиповић рекао је да је недостатак паркинг-мјеста у центру општине велики проблем који спречава раднике да правилно чисте град.

"Разговарали смо данас о могућностима да у наредној години неке улице буду једносмјерне како би ријешили тај проблем", рекао је Филиповић.

Он је навео да ће се с циљем безбједнијег саобраћаја идуће године приступити изради пројекта изградње два кружна тока, једног код мотела "Окука" и другог код новог моста према насељу Гарча, чиме ће саобраћај учинити бржим али и безбједнијим.

Стање безбједности у саобраћају на подручју општине Вишеград је боље него у протеклом периоду и оцијењено је као задовољавајуће, закључено је на састанку Савјета за безбједност саобраћаја ове локалне заједнице, те договорено да ће до краја године бити одржан још један састанак Савјета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана