Истопио се милион марака

Горан Перић
Истопио се милион марака

Власеница - Иако се снијег већ добро забијелио и на теренима Скијашког центра "Игришта" код Власенице, нема чврстих назнака да ће тим стазама, бар у скорије вријеме, кренути и први скијаши.

Вршилац дужности директора предузећа "Игриште" Драженко Ерделић, казао нам је да ће током ове седмице посјетити ресорно Министарство РС, те да ће након тога вјероватно имати нешто више информација о овој зимској туристичкој сезони на "Игриштима".

Власник "Игришта" је Влада РС, која је 2008. године купила пропало Угоститељско-туристичко предузеће "Звијезда" и формирала ново предузеће.

Влада је одмах уложила милион марака у реконструкцију скијалишта и куповину новог ски-лифта, обнову Спортско-рекреативног центра "Језеро" и хотела "Панорама", те куповину возила и других основних средстава.

Од тада, до данас, "Игришта" практично нису имала успјешну зимску сезону, а прошлогодишња је додатно "подбацила" послије хаварије главног ски-лифта, која се догодила у јеку скијашке сезоне.

Директор општинске Туристичке организације (ТО) Ненад Лелек рекао нам је да "Игришта" не раде, а да најаве о могућем почетку рада Ски-центра нису нимало оптимистичне.

- Оно чему се можемо надати, знајући општу ситуацију, јесте да у неко догледно вријеме почне са радом Јаворова пољана, односно дио скијалишта, а и то би, гледајући из садашње перспективе, била пуна капа. По мојим информацијама велики ски-лиф, који спаја највиши у најнижу тачку ски- центра,  још је у квару и за поправак требају значајна средства - рекао је Лелек.

Због овакве ситуације, власеничка ТО организација није уприличила уобичајену предсезонску маркетиншку кампању, иако је, тврди Лелек, било је заинтересованих за боравак на "Игриштима" током предстојећих празника.

За ситуацију на скијалишту заинтересовани су и у општинским структурама, потврдио је нови начелник Драгослав Тодоровић.

- Настојаћу да ових дана контактирам менаyмент у том предузећу. Подсјећам вас да је то предузећа Владе РС, но циљ ми је да видим какве су ту наше ингеренције и како општина може да помогне - казао је Тодоровић.

Седам директора

На челу "Игришта" се, од 2008. године до данас, промијенило седам директора. Разлози за честе промјене на директорској позицији су, кажу у предузећу, лош пословни амбијент и губици који расту из године у годину.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана