Источно Сарајево: Подијељене маске пензионерима и пакети угроженим породицама

Срна
Источно Сарајево: Подијељене маске пензионерима и пакети угроженим породицама

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Волонтери Општинске организације Црвеног крста Источно Ново Сарајево подијелили су данас више од 1.000 маски најстаријим становницима ове општине, односно онима који имају више од 65 година старости, како би се заштитили од епидемије вируса корона.

 

 

Секретар Општинске организације Црвеног крста Милан Ристовић изјавио је да су маске дијељене јутрос, када је пензионерима дозвољено кретање, испред тржних цецтара и хипермаркета, као и испред банака.

"Чланови и волонтери општинског Црвеног крста у вријеме епидемије вируса корона свакодневно старијим лицима, којима нема ко да помогне, достављају храну и лијекове, онако како је то договорено са Центром за социјални рад", истакао је Ристовић.

Он је навео да су у просторијама шест мјесних заједница волонтери ове организације подијелили и хуманитарне пакете за 160 најугроженијих породица које броје 230 чланова са подручја Источног Новог Сарајева.

Ристовић је рекао да се у пакетима налазе основне животне намирнице, те средства за личну хигијену, те додао да је свакој породици уручена и по шкољка јаја.

Према његовим ријечима, социјално угроженим породицама Црвени крст помаже онолико колико може, у складу са својим могућностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана