Источно Сарајево: Почела испорука заштитне опреме здравственим установама

Срна
Источно Сарајево: Почела испорука заштитне опреме здравственим установама

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Град Источно Сарајево почео је испоруку првог контингента заштитне опреме, првенствено заштитних маски и визира, здравственим установама на подручју града, изјавио је Срни градоначелник Ненад Вуковић.

Вуковић је рекао да су Болници “Србија” испоручили 1.500 вишекратних, заштитних маски, као и 30 комада визира, које је Градска управа обезбиједила у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву.

“Градска управа је обезбиједила репроматеријал, а они су својим знањем направили врхунске заштитне визире који су отпорни на високу температуру”, навео је Вуковић.

Он је нагласио да ће у току дана заштитне маске бити испоручене Дому здравља, Психијатријској болници Соколац и Удружењу пензионера у тој општини, а наредних дана одговарајуће количине заштитне опреме и осталим домовима здравља на подручју града, као и Амбуланти “Стари Град” на Хреши.

Вуковић каже да је обезбијеђено и 1.400 вишекратних заштитних маски које су данас уручене припадницима Полицијске управе Источно Сарајево.

Он истиче да ће, осим испоруке опреме здравственим установама и полицији, настојати да обезбиједе заштитне маске за домове за старија лица на Палама и Источној Илиџи, али и за установе, удружења и организације којима би ова заштитна опрема била корисна.

Вуковић је додао да је одређена количина заштитне опреме предвиђена и за припаднике Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево, који пружају подршку општинским штабовима за ванредне ситуације и активно учествују у дезинфекцији јавних површина у граду.

Према његовим ријечима, град Источно Сарајево обезбиједио је и адекватан простор за смјештај и исхрану здравствених радника из Болнице “Србија”, који због контакта са обољелима и потенцијално обољелим пацијентима не би требало да бораве у кругу својих породица, за вријеме трајања епидемије.

Вуковић је најавио да ће одређена количина заштитних визира бити уручена болницама у источном дијелу Републике Српске.

“С обзиром на то да смо обезбиједили довољну, почетну, количину визира за Болницу жСрбијаж, у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, израђена је додатна количина заштитних визира који ће бити уручени болницама у источном дијелу Републике Српске”, рекао је Вуковић.

Он је додао да ће инфективним одјељењима болница у Фочи, Требињу, Невесињу, Бијељини и Зворнику наредних дана бити испоручено по 20 визира.

Вуковић је нагласио да руководство Градске управе интензивно тражи добављача који би могао да испоручи потребну количину заштитних одијела за здравствене раднике који су у директном контакту са обољелим и потенцијално обољелим лицима, те да настоји да обезбиједи већу количину одговарајућих средстава за дезинфекцију јавних простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана