Источно Сарајево: Отворена изложба поводом 140 година од рођења Милутина Миланковића

ГС
Источно Сарајево: Отворена изложба поводом 140 година од рођења Милутина Миланковића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву у сарадњи са Савезом иноватора Републике Српске организовао је изложбу поводом 140 година од рођења великог српског научника Милутина Миланковића, која је отворена за посјету у холу овог факултета до 29. јула.

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић изјавио је да изложбу чини 28 паноа на којима је по сегментима укратко описан живот и дјело великог научника Милутина Миланковића.

Он је напоменуо да је ово друга велика изложба коју је Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву реализовао са Савезом иноватора Републике Српске, што постаје уобичајена пракса на овом факултету да се изложбама обиљеже јубилеји везани за датуме рођења српских научника и други значајни догађаји.

Поповић је рекао да је изложба јуче постављена у холу факултета, те да је посјета била задовољавајућа, уз поштовање прописаних мјера с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију.

"Очекујемо да ће велики број наших студената, али и суграђана доћи да погледају ову занимљиву изложбу која ће бити отворена до 29. јула, а посјета је могућа сваки радни дан од 8.00 до 15.00 часова", навео је Поповић.

Говорећи о првом уписном року, Поповић је рекао да је Електротехнички факултет уписало 65 бруцоша, те да се може рећи да су задовољни, јер је већи број уписаних у односу на прошлу годину.

"Са друге стране, ми очекујемо да се у другом уписном року који ће бити организован од 31. августа до 4. септембра упише још око 40 бруцоша. Овом приликом позивамо све средњошколце који се нису уписали у првом уписном року да упишу наш факултет. Иста права и услове студирања на нашем факултету имају и средњошколци који су завршили средње школе у Србији и Црној Гори", истакао је Поповић.

Он је напоменуо да су представници Удружења студената ЕТФ-а "Стелекс" покренули лијепу акцију којој се одазвао велики број дипломаца ЕТФ-а који су покрили трошкове уписа за нове бруцоше.

"Наши дипломци су се одазвали и заједно са жСтелексомж подржали ову акцију тако да су плаћени уписни трошкови за 45 бруцоша који су остварили адекватан успјех на пријемном испиту. То је заиста хумана акција и гест за сваку похвалу", истакао је Поповић.

Он је додао да је од недавно библиотека Електротехничког факултета богатија за значајан дио стручне литературе, коју је Факултету донирала Алумни асоцијација инжењера електротехнике Источно Сарајево у сарадњи са издавачком кућом "Академска мисао" из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана