Источно Ново Сарајево: Инвестиционо-развојној банци повеља за подршку привредном развоју општине

ГС
Источно Ново Сарајево: Инвестиционо-развојној банци повеља за подршку привредном развоју општине

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО –Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) Републике Српске награђена је повељом општине Источно Ново Сарајево за допринос у подршци привредном развоју ове општине.

Повеља је ИРБ-у додијељена у оквиру обиљежавања Дана општине Источно Ново Сарајево, на свечаној  академији, а у свом обраћању тим поводом вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац је истакао да је ИРБ до сада у привреду Републике Српске пласирала скоро двије милијарде КМ, од чега је 418 милиона КМ пласирано у источни дио Републике Српске.

- ИРБ РС је пласирала готово 50 милиона КМ у пројекте који су реализовани на подручју општине Источно Ново Сарајево. Највише средстава одобрено је кроз кредитну линију за предузетнике и предузећа, као и путем стамбених кредита - рекао је Врховац и додао се ова општина налази на петом мјесту по броју одобрених стамбених кредита ИРБ-а, од свих општина и градова у РС.

Од значајнијих пројеката који су финансирани, навео је административни центар Града Источно Сарајево, који је изграђен на територији ове општине. Поред тога, истакао је предузећа „Центротранс“ и „Радис“ те хотел „Еспања“, као примјере успјешних привредних субјеката чији развој је помогнут кредитном подршком ИРБ-а.

- Изузетна нам је част што смо добили ово признање, које доживљавамо као својеврсну потврду наших настојања да подржимо равномјеран развој свих општина у Републици Српској - закључио је Врховац и додао да ће ИРБ и убудуће бити опредијељена да своје дјеловање усклађује са реалним потребама корисника, нудећи најбоље услове финансирања како за привреду, тако и за становништво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана