Источна Илиџа : Расписан конкурс за додјелу стипендија

ГС
Источна Илиџа : Расписан конкурс за додјелу стипендија

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Општине Источна Илиџа расписала је конкурс за додјелу 59 стипендија студентима првог циклуса студија на јавним високошколским установама за школску 2019/2020. годину.

Право учешћа на конкурсу имају редовни студенти друге и виших година студија првог циклуса јавних високошколских установа и студенти који су очистили први семестар, са сталним пребивалиштем на подручју општине Источна Илиџа, а да нису обновили годину студија за коју конкуришу и да нису корисници стипендије другог органа, те ученик генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа. 

Осим општих услова, успјешни студенти који конкуришу за додјелу стипендија морају испуњавати и сљедећи посебан услов, за дефицитарна занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 6,50 и више, а за остала занимања да имају положене испите из претходних година студија са просјечном оцјеном 8,50 и више. 

Критеријуми за утврђивање ранг-листе студената за додјелу стипендије су успјех у предходним студијским годинама, уписна година студија и универзитет у коме похађају студије. 

Више о потребној документацији за пријаву на конкурс, заинтересовани могу да пронађу на званичној страници општине Источна Илиџа. 

Пријаве са потребном документациом могу се доставити поштом на адресу општина Источна Илиџа, Улица војводе Радомира Путника број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком Комисији за стипендије или да доставе лично у пријемној канцеларији /Матични уред/ Општинске управе. 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити узете у разматрање. 

Ранг-листа кандидата којима ће бити додијељене стипендије за 2019/2020. годину биће објављена на веб страници општине (www. istocnailidza.net) и огласној табли општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана