ИРБ омогућена пракса за студенте економског факултета

Срна
Foto: СРНА

БАЊАЛУКА- Инвестиционо-развојна банка (ИРБ) Републике Српске и Економски факултет Универзитета у Бањалуци потписали су уговор о обављању стручне праксе за студенте овог факултета.

Из ИРБ-а су навели да је и њихов и интерес Економског факултета у Бањалуци да препознају и на најбољи начин обуче младе и талентоване људе, тако што ћемо им уз теоријски дио на факултету омогућити и пружити и најбољу праксу у ИРБ-у с циљем останка младих у Републици Српској.

Уговор су потписали вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац и декан Економског факултета Миленко Крајишник.

Пракса за студенте биће реализована у академској 2021/2022. години, један радни дан у радној седмици у зимском и љетном семестру, у складу са наставним планом и програмом факултета Студијског програма Економија и пословно управљање и Пословна информатика, саопштено је из ИРБ-а.

У току трајања праксе студент ће обављати оне активности које су у складу са природом дјелатности коју обавља ИРБ, а неопходне су му за стицање знања, вјештина и компетенција из области економије и менаџмента. ИРБ Републике Српске и Економски факултет у Бањалуци сарадњу на пријему студената за праксу започеле су 2017. године. Од тада до данас сарадња траје без прекида, сваке академске године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана