Инфо-дан о новим подстицајима из буџета града Приједора

Срна
Foto: Град Приједор

ПРИЈЕДОР- У Градској управи Приједор данас је одржан инфо-дан о подстицајима за привреду у буџету града за које су у току четири јавна позива.

У градском буџету 650.000 КМ обезбијеђено је за самозапошљавање, запошљавање, субвенцију камата на кредите и набавку машина и опреме.

Начелник Одјељења за привреду и предузетништво града Приједора Раде Росић рекао је да се један јавни позив односи на запошљавање нових радника, самозапошљавање и увођење сертификата, други на подршку конкурентности малих и средњих предузећа кроз набавку опреме, машина и алата за производне дјелатности.

"Ове године увели смо нови јавни позив за подршку набавке алата, опреме и машина за услужне дјелатности као што су грађевинарство, информационе и комуникационе технологије и остале услужне дјелатности. Такође, нови су и подстицаји за субвенцију камата на кредите", навео је Росић.

Јавни позив за субвенцију камата на кредите отворен је до краја ове године, док је рок за остала три крај овог мјесеца. Позиви су објављени и на интернет страници Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана