Инцидент у СО Прњавор: Предсједник снимао сједницу, реаговао начелник

Срна
Инцидент у СО Прњавор: Предсједник снимао сједницу, реаговао начелник

ПРЊАВОР - Данашњи почетак наставка сједнице Скупштине општине Прњавор обиљежио је инцидент због телефонског снимања засједања и преноса уживо на Facebook профилу предсједника локалног парламента Мирка Буквића који је преузео и један од локалних портала.

По сазнању да се данашња сједница, која је због обимног дневног реда прекинута у петак, 18. јуна, преноси уживо без одобрења Скупштине општине, о чему нису били обавијештени ни присутни у сали, реаговао је начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је склонио телефон који се налазио на столу одборника СДС-а Марине Ђураш и прекинуо снимање.

Полицијска станица Прњавор, која је обавијештена о овом случају, сачинила је записник.

Томаш је након паузе у скупштинском засједању рекао да је у цијели случај умијешана владајућа коалиција са СДС-ом на челу, с циљем да праве циркус и сценарио у једном законодавном тијелу као што је Скупштина.

Он је напоменуо да нема ништа против тога да овлаштене медијске куће снимају скупштински садржај, али се противи томе да неовлаштени портали снимају сједницу, од тога праве профит и прикупљају медијске поене.

Шеф Клуба одборника СДС-а Милан Петровић тврди да нису тачни наводи да ова странка има било какве везе са неовлаштеним снимањима, те каже и да сваки одборник има право да снима свој наступ уживо на сједници Скупштине општине, по, како је рекао, узору на начелника општине који је раније снимио своје излагање и објавио на друштвеним мрежама.

Сједница је настављена доношењем одлука о преостале 24 тачке дневног реда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана