Хуманитарни концерт за удружење "Дјеца сунца" у Шамцу

Срна
Хуманитарни концерт за удружење "Дјеца сунца" у Шамцу

ШАМАЦ - У Шамцу је одржан годишњи концерт Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Посавина" из Црквине који је имао хуманитарни карактер јер су прикупљана средства за Удружење грађана за лица са посебним потребама "Дјеца сунца".

На хуманитарном годишњем концерту, којим су увеличали и обиљежавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, учествовала су културно-умјетничка друштва "Завичај" из Модриче, шамачки "Ново село" и "Шамац" и секција "Посавина" из Вукосавља.


Предсједник КУД "Посавина" из Црквине Драгица Маринковић рекла је Срни да је њихова секција вечерас промовисала традицију, културу и заједништво.

"Средства од улазница ће бити усмјерена за Удружење жДјеца сунцаж из Шамца и одлазак чланова КУД-а жПосавинаж на Интернационални фестивал у Тасос у Грчкој", каже Маринковићева.

Она је подсјетила да КУД "Посавина" броји око 90 чланова заједно са секцијом Вукосавље, који су распоређени у неколико група.

Директор Центра за културу Срђан Трипић рекао је Срни да су вечерас жељели да допринесу и данашњем празнику и хуманитарној акцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана