Хуманитарци остварују Љубишине жеље

Јана Кезић
Хуманитарци остварују Љубишине жеље

БАЊАЛУКА - Група хуманитараца из Бањалуке овог викенда посјетиће тринаестогодишњег Љубишу Пијетловића из Дервенте, који на својим малим леђима носи сав терет породице, јер живи са слијепом мајком и баком која је непокретна.

Као што каже једна од најпознатијих реченица у књижевности да све срећне породице личе једна на другу, а да је свака несрећна породица несрећна на свој начин, тако своју причу и крст носе Пијетловићи из села Црнча надомак Дервенте, којима је помоћ добрих и хуманих људи неопходна.

Хуманитарац из Бањалуке Милан Миња Савановић, који је небројено пута до сада племенитим гестовима вратио осмијех на дјечја лица, потврдио је за “Глас Српске” да ће у недјељу са још неколико хуманих људи посјетити ову породицу и том приликом им уручити помоћ. Како је казао, ово је први пут да их обилазе.

- Највише смо се базирали на храну, хигијену, школски прибор и обућу. Биће и новца да мајци Јелени уплатимо на рачун, а покушаћемо све њене налазе скупити, јер је оперисала очи, па да видимо да ли се може још шта учинити поводом тога, да јој се вид колико-толико врати - рекао је Савановић. Објаснио је да се чуо са породицом, те их замолио да они направе списак неопходних ствари, јер им на тај начин могу обезбиједити оно што им је најпотребније.

- Обезбиједили смо им нови ЛЦД телевизор и рачунар, те још неких ствари за дјечака, које нема. Он се једини стара о укућанима. Он је стуб куће - казао је Савановић.

Према његовим ријечима, свима онима који имају мало више него што им треба, обавеза је да помажу другима.

- Сваки пут када неком помогнеш, добијеш снагу да идеш даље, сваки пут добијаш нову идеју, нешто ново научиш, и када дођеш кући, осјећаш се растерећено - рекао је Савановић и додао да је свака породица посебна прича, те је посебан утисак када им се помогне.

Љубишина мајка Јелена Пијетловић казала је за “Глас” да им свака помоћ много значи.

- Те младе особе које су осјетиле потребу да помогну мојој породици, ми нити се знамо, нити ишта, а тако су добри према нама - казала је Пијетловићева. Додала је да много захваљује свим људима топлог срца.

- Све што су обећали да ће нам донијети, за нас је пуно и много нам значи. Најпотребније су нам намирнице и нешто кућног намјештаја - казала је она.

За сина има само ријечи хвале, а на наше питање шта би дјечака највише обрадовало да добије, казала је телефон.

- Увијек говори да би волио телефон да има, овај који има није исправан. Али он није захтјеван, помаже нам све и да њега нема, не бисмо ни ми опстајали - рекла је Пијетловићева. Додала је да живе од накнада за туђу његу и помоћ, те од дјечјег додатка.

Тешка времена

Милан Савановић каже да како људи све теже живе, све више су освијештени и почели су да се јављају да пруже помоћ онима којима је неопходна.

- Код нас изгледа треба да дође до тешке ситуације да би се људи опаметили - рекао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана