Хуманисти из Херцеговине помажу у лијечењу болесног дјечака

Срна
Хуманисти из Херцеговине помажу у лијечењу болесног дјечака

ГАЦКО - У Гацку ће у петак, 24. новембра, бити одржан хуманитарни концерт културно-умјетничких друштава из цијеле Херцеговине за лијечење дјечака Павла Миловића из тог града, речено је у општини Гацко. Концерт ће органозовати Културно-умјетничко друштвао (КУД) "Зеленгора" из Гацка, а у томе ће им помоћи друштва из читаве Херцеговине, која су се одазвала и подржала ту хуманитарну акцију.

На концерту ће, осим "Зеленгоре", учествовати и културно-умјештничка друштва "Јован Дучић" и "Алат-Свислајн" из Требиње, "Владимир Гаћиновић" и "Зора" из Билеће, "Просвјета" из Берковића и "Љубиње".

 

Концерт ће бити одржан с почетком у 19 часова у Спортској дворани у Гацку, а цијена улазнице је пет КМ.

 

За лијечење болесног дјечака из Гацка током протеклог викенда је организована и хуманитарна вожња бициклима под слоганом "Километри за Павла" од гатачког Саборног храма до манастира Тврдош у Требињу, у организацији групе гатачких рекреативаца и у сарадњи са Црвеним крстом Гацко. Акцију су подржали и бициклистички клубови "Херцеговац" из Билеће и "Леотар" и "Вучији зуб" из Требиња.

 

Седмогодишњи Павле Миловић из Гацка борбу са болешћу води од првог дана живота.

Павле касни у психомоторном развоју и у активностима свакодневног живота и потпуно је зависан од помоћи друге особе, а установљене дијагнозе су му церебрална парализа, интрацеребрално крварење, хидроцефалус и епилепсија. Једну од бројних операција имао је у септембру, а предстоји још једна операција.

Средства су потребна за физикалне терапије, ортопедска помагала, рехабилиацију, терапије у иностранству, лијекове, суплементе, операције и логопедске третмане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана