Хуманисти из цијелог свијета помажу породици из Српца: Показали Лешчешинима да нису сами

Д. Ј.
Хуманисти из цијелог свијета помажу породици из Српца: Показали Лешчешинима да нису сами

СРБАЦ - Породици Лешчешин из Горњих Срђевића код Српца ових дана је уручена нова помоћ у износу од 3.000 КМ коју су прикупили мјештани села Илићани и вјерници лепеничке парохије из дијаспоре.

Глава породице Перо Лешчешин настрадао је 10. децембра прошле године приликом свињокоља, а иза њега је остала супруга Весна са четворо малољетне дјеце. Свештеник Ненад Ђурић каже да су се апелу лепеничке парохије одазвали и хуманисти из САД који воде поријекло из Српца и који су прикупили чак 14.000 КМ.

- Захваљујући Сњежани Адамовић из Доње Лепенице, која живи и ради у америчком граду Мичиген, прикупљена је ова значајна донација која ће бити исплаћена наредних мјесеци у дијеловима на рачун породице - рекао је Ђурић.

У протеклом периоду помоћ Лешчешинима су уручили и њихови суграђани Раде Вученовић и Перо Селехијевић који су покренули акцију у коју се укључило 77 породица из дијаспоре, а највећи број њих ће у наредне три године на посебан рачун породице уплаћивати мјесечно по десет евра.

Акцију је подржала и општина Србац која од 1. јануара ове године мјесечно уплаћује 400 КМ, односно стотину КМ по дјетету, све до завршетка њиховог школовања, а помоћи ће и у завршетку опремања њихове нове породичне куће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана