"Хидроелектрана на Дрини" наставља реализацију пројеката

Срна
"Хидроелектрана на Дрини" наставља реализацију пројеката

ВИШЕГРАД- "Хидроелектране на Дрини" ће заједно са општином Вишеград реализовати инфраструктурне пројекте који се тичу ове локалне заједнице и шире регије, договорено је данас на састанку представника овог предузећа и руководства општине.

Начелник општине Младен Ђуревић је рекао да је примарни пројекат почетак реконструкције моста у насељу Душче.

- Олимпијски центар Јахорина има у плану велике пројекте за нашу општину и Републику Српску, тако да ће Вишеград за неколико година бити једно велико градилиште - рекао је Ђуревић новинарима.

Он је додао да ће ови послови бити реализовани уз подршку Владе и предсједника Републике Српске.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да је састанак са Управом "Хидрелектрана на Дрини" показао да је ова хидроелектрана друштвено одговорно предузеће и да ће општина учинити све да се пројекти реализују.

- Локална управа и Скупштина општине ће увијек бити на располагању хидроелектрани да Вишеград заједно учинимо што примамљивијим за туристе и да становници што угодније живе - додао је Баранац.

Директор "Хидроелектране на Дрини" Недељко Перишић је рекао да су обавијестили локалну власт о плановима за наредну годину и истакао да ће ово предузеће настојати да поред своје примарне дјелатности, покреће и остале инвестиционе активности, као што су улагање у нове производне објекте.

- До сада смо спровели инфраструктурне пројекте, помоћ спорту, стипендије студентима и све остало што смо радили да би унаприједили живот становника Вишеграда - нагласио је Перишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана