Грујичић најавио нове пројекте у Сребреници

Срна
Грујичић најавио нове пројекте у Сребреници

СРЕБРЕНИЦА - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић за сљедећу седмицу је најавио почетак санације вањских зидова и постављање нових фасада на пет стамбених зграда, али и друге радове који ће услиједити у наредном периоду.

Грујичић је рекао да је ријеч о двије стамбене зграде у Рударској улици и три зграде у насељу Баратова.

Он је истакао да ће настојати да обезбиједи средства за обнову фасада на још четири преостале стамбене зграде у овом мјесту, које нису саниране након рата.

Грујичић је рекао новинарима да ће послије обнове фасада почети санација, односно замјена кровова на три преостале стамбене зграде чији су кровови у рату девастирани и још нису замијењени.

Он је најавио да ће ускоро почети и асфалтирање неколико сеоских путева јер је, како сматра, економичније то учинити, па се послије тога дуже времена не морају издвајати средства за њихово одржавање.
Грујичић је додао да је у току израда главног пројекта за изградњу градске гараже у центру ове варошице на основу којег треба да буде спроведена процедура и изабран извођач радова за изградњу тог објекта за који је општина обезбиједила 250.000 КМ.

Он је изразио увјерење да ће руководство општине обезбиједити средства и да ће ове године почети реконструкција градског парка.
За Дан општине Сребреница, 11. март, начелник је најавио званично отварање и почетак рада мини-дрвопрерађивачког погона "Ас-дрво", затим нове хале фабрике за поцинчавање у Поточарима.
Према његовим ријечима, очекује се да буде пуштена у рад новизграђена мини-електране на ријеци Зелени Јадар чију изградњу је финансирао Срђан Ранкић, актуелни директор "Електродистрибуције Братунац".

У овим погонима биће отворен извјестан број нових радних мјеста и омогућиће запошљавање младих са овог подручја.

Грујичић је подсјетио да је у овом мјесецу изграђен нови бетонски мост преко рјечице Крижевице у Дугом Пољу, а у цјелости је реконструисан мост у насељу Плави који је оштећен у поплавама 2014. године.

У њихову изградњу уложено је 45.000 КМ, а за неколико дана биће доступни за кориштење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана