Граја малишана одјекивала градским управама

Снежана Тасић, Љиљана Алексић
Граја малишана одјекивала градским управама

Приједор, Бијељина - Дјеца из вртића и основних школа, њих неколико стотина, била су јуче гости градоначелника и начелника неколико локалних заједница у Српској, а они су им поводом “Недјеље дјетета” уручили пригодне поклоне.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић приредио је пријем за полазнике вртића “Радост” и уручио поклоне за свих 600 малишана који похађају овај јавни и још два приватна вртића у граду на Сани.

- Ово су дани када се посебна пажња посвећује правима наших малих становника са жељом да им обезбиједимо здрав, миран и безбједан живот - рекао је Ђаковић.

Смијех и граја чули су се јуче и у бијељинској Градској управи, гдје је у посјету градоначелнику Мићи Мићићу дошла породица Арсеновић, која броји петоро дјеце. Родитељи Данка и Синиша захвални су градоначелнику, али и управи вртића, која им је треће дијете ослободила плаћања.

- Нама то много значи, не само као материјална, већ и као морална подршка, јер су препознали да треба подржати вишечлане породице - рекла је Данка.

Мићић је истакао да Градска управа брине о наталитету и додао да је петоро дјеце у породици заиста огромно богатство.

- Желимо им да имају још дјеце која ће израсти у добре и успјешне људе. На том путу настојаћемо да им помогнемо - рекао је Мићић.

Дјеца из требињских основних школа и вртића, те чланови Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама “Сунце нам је заједничко” посјетили су градоначелника Мирка Ћурића. Уручили су му поклоне које су сами направили, а представили су се и рецитацијама.

Весна Миљановић из Удружења “Сунце нам је заједничко” рекла је да је “Недјеља дјетета” прилика да се покаже да сва дјеца имају једнака права.

- За дјецу морамо да издвојимо довољно времена да им покажемо шта је важно у животу, а то је да буду људи, да их упутимо и будемо одговорни - навео је Ћурић. Начелник Котор Вароша Зденко Сакан организовао је традиционални пријем за дјецу из вртића “Лариса Шугић”. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана