Градоначелник Бијељине Мићо Мићић традиционално с ловцима

Г.С.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић традиционално с ловцима

БИЈЕЉИНА - Дружењем у ловачком дому у Горњим Загонима данас је озваничен почетак ловне сезоне на ниску дивљач, а градоначелник Бијељине и предсједник скупштине Ловачког друштва “Семберија” Мићо Мићић истакао је овом приликом да су овакви сусрети најбољи подстицај за развој ловног туризма.

“Данас су овдје и ловци из других општина и градова, дружимо се, идемо у госте једни другима, и само тако можемо изградити амбијент за развој ловног туризма. Подсјетићу вас да су некада у Семберију долазили Италијани како би ловили препелице, а податак да наше удружење има више од 1.000 чланова, довољно говори о потенцијалу који посједујемо”, нагласио је Мићић.

Он је навео да ће лов на фазане и зечеве бити дозвољен наредних 11 седмица.

“Циљ није да уловимо што више дивљачи, него да сачувамо природу. Све ово је настало на бази добровољног рада и лијепог дружења, а резултат је 17 ловачких секција у Семберији и велики број ловачких кућа. Осим тога, можемо да се похвалимо бројним члановима који су такозвани заслужни ловци, старији од 65 година, који дуже од двије деценије плаћају чланарину”, каже Мићић.

Предсједник ловачке секције Загони Здравко Стевановић истакао је да Ловачко удружење „Семберија” сваке године пусти у ловиште више од 5.000 фазана и обезбиједи неколико тона хране за високу и ниску дивљач.

“Ове године, наша секција је одлучила да не лови зеца јер га нема много у ловишту. Фокусираћемо се на фазане, а дозвољен је и одстрел предатора - шакала, лисице, куне”, додао је Стевановић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана