Грађанима регије Бирач ускоро доступна магнетна резонанца

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- Болници Зворник је у посљедње вријеме испоручена медицинска опрема у вриједности од око шест милиона КМ, која је набављена у оквиру пројекта изградња и опремање новог блока болнице и реконструкције и опремања постојећег објекта, рекао је данас директор ове здравствене установе Иван Поповић.

Он је нагласио да је веома значајно за грађане регије Бирач да ће ускоро на располагању имати магнетну резонанцу, која се већ користи за потребе пацијената у овој здраственој установи.

"Ових дана очекујемо од Фонда здраственог осигурања Републике Српске да почне да заказује прве амбулантне пацијенте, као што то чини и за ЦТ који је, такође, доступан свим пацијентима", рекао је Поповић новинарима.

Он је подсјетио да је зворничка Болница у претходном периоду, између осталог, добила и два нова санитетска возила, три савремена ултразвучна апарата, лапароскопски стуб за операције жучне кесе, као и кардиолошки ултразвучни апарат, холтере за крвни притисак и холтер ЕКГ.

"Допремљена је и потпуно нова опрема за лабораторију помоћу које болница може пружити више услуга",рекао је Поповић додавши да је та здравствена установа добила и немедицинску опрему, као што су кревети за породилиште и одјељење гинекологије, те инкубаторе са лампама за бебе.

Према ријечима Поповића, ово је 30 до 40 одсто од укупне опреме која тек треба да стигне у Болницу Зворник.

Он је очекује да ће пројекат изградње новог блока бити завршен до краја љета или почетка јесени, чиме ће добити и потпуно нове кревете за сва одјељења и све потребне медицинске уређаје, као и новоопремљене четири операционе сале.

"Радови на изградњи новог објекта Болнице, површине близу 4.000 метара квадратних, теку планираном динамиком", рекао је Поповић и изразио задовољство што ће Зворник, као регионални центар, имати овакав репрезентативан здравствени објекат чија се градња, уз истовремену испоруку медицинске опеме, врши у нешто отежаним епидемиолошким условима.

Поповић је појаснио да ће се у приземљу новог блока Болнице налазити пријемне амбуланте, на првом спрату проширено одјељење хирургије са ортопедијом и урологијом, на другом спрату одељење онкологије као и служба патологије, а на трећем одјељење за интернистичке гране са кардилогијом и службом за инфективне болести, као и другим потребним службама.

 

"Стара болничка зграда, направљена прије више од 50 година је реконструисана, али и даље постоји проблем са бројем кревета", рекао је Поповић и најавио да ће у новом блоку Болнице собе од 15 квадрата имати по два кревета, што ће пацијентима омогућити условнији боравак и лијечење, а особљу оптималније услове за рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана