Градишка: Поклон-пакети за 10 беба

Срна
Foto: Срна

ГРАДИШКА- Волонтери Градске организације Црвеног крста Градишка уручили су данас поклон-пакете за 10 беба које су рођене у породилишту градишке болнице у посљедња три дана.

Координатор за хуманитарне активности градишког Црвеног крста Мирјана Потајац рекла је да традиционално сваке године дарују бебе рођене 8. маја, на рођендан оснивача Црвеног крста Анрија Динана, и у току Недјеље Црвеног крста, која се обиљежава од 8. до 15 маја.

"Свим бебама које су рођене 8. маја честитамо рођендан и желимо им да буду прави људи као што је то био оснивач Црвеног крста. Ово нам је једна од најљепших активности", истакла је Потајчева.

Поводом Недјеље Црвеног крста, волонтери ове организације данас су дијелили заштитне маске и маркице, које су грађани Градишке могли да купе за 50 фенинга и тако подрже активности Црвеног крста.

Волонтер Црвеног крста Марија Плотан позвала је све пунољетне градишке средњошколце да учествују у акцији добровољног давања крви, коју од 12. до 14. маја организују у Одјељењу трансфузије Болнице Градишка.

Он је додала да ће до краја седмице волонтери Црвеног крста посјетити и вишечлане породице и уручити им прехрамбено-хигијенске пакете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана