Градишка: Почела изградња централног трга, ускоро отварање "Арене Градишка"

Г.С.
Градишка: Почела изградња централног трга, ускоро отварање "Арене Градишка"

ГРАДИШКА - Код Културног центра у Градишци почела је изградња дијела централног градског трга, а радови би требало да буду завршени у року од 60 дана. Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је данас новинарима да је Градишка некада имала пет тргова и градске власти желе да их поново изграде.

"Трг Чубриловића смо већ изградили и вратили грађанима. Дио централног градског трга је у изградњи. Још нисмо успјели, али се надам да ћемо са Високим судским и тужилачким савјетом БиХ договорити да буде измјештена зграда суда у Градишци, чиме ћемо бити у могућности да комплетирамо простор трга за који смо урадили пројектну документацију", навео је Аџић.

Он је најавио да ће ускоро свечано бити отворена спомен-чесма посвећена Диани Будисављевић, те додао да је доста рађено и на изградњи и уређењу паркова и дјечијих игралишта.

Аџић је рекао да се воде преговори и за обезбјеђење средстава за реконструкцију Градске вијећнице, гдје би био смјештен Завичајни музеј, а да тренутни простор музеја у бившем хотелу "Кајзер" треба да буде поново враћен првобитној намјени.

Он је истакао да је завршен и пројекат реконструкције зграде Соколског дома, гдје ће бити смјештена Народна библиотека и спомен-собе посвећене погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, жртвама Првог и Другог свјетског рата и спомен-соба "Грађанска Градишка".

Аџић је нагласио да ће клубови борилачких спортова који су имали простор за тренинге у Соколском дому, као и други спортски клубови, имати много боље услове у новоизграђеној "Арени Градишка", која ће ускоро бити отвора.

Ова арена у свом саставу има велику дворану са 1.600 мјеста, малу дворану са 300 мјеста и дворану за борилачке спортове.

Према његовим ријечима, и фудбалери могу да очекују боље услове за тренинге и утакмице, с обзиром на то да сутра почиње постављање вјештачке траве на помоћном трену Градског стадиона, те да почела израда пројекта потпуне реконструкције стадиона.

Предсједник Фудбалског клуба "Козара" Градишка Миленко Павловић рекао је да сви градишки фудбалери и спортски радници требају да буду захвални градоначелнику Аџићу, будући да је Градска управа финансирала све припремне грађевинске радове, изградњу ограде и земљане подлоге за постављење терена, те Фудбалском савезу Републике Српске који је одлучио да вјештачка травната подлога буде постављена у Градишци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана