Град Требиње финансира тестирање на вирус корона запослених у хотелима

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - Град Требиње ће из буџета финансирати тестирање на вирус корона свих запослених у хотелима, односно регистрованим смјештајним објектима на подручју града, рекао је данас градоначелник Мирко Ћурић.

"Власници хотела и комплетно особље ће бити тестирано да би сви смјештајни капацитети били безбједни и услуга на највећем нивоу.

Тестирање ће вршити периодично професионално медицинско особље", рекао је Ћурић новинарима након састанка са представницима хотелијера и правних лица која врше услуге смјештаја.

Ћурић је истакао да је епидемиолошка ситуација у Требињу много боља и позвао туристе да дођу у Требиње и користе услуге хотела у овом граду.

"Град је и у буџету предвидио око 100.000 КМ за помоћ привреди, а спремни смо да издвојимо и додатна средства за санирање економских посљедица вируса корона", навео је Ћурић.

Менаџер у туристичком комплексу "Град Сунца" Вања Шиповац поздравила је иницијативу Градске управе Требиње да се помогне туристичким радницима, истакавши да ће то допринијети већој безбједности и радника и гостију.

Она је додала да би један од сљедећих корака требало да буде масовна вакцинација радника у туризму и изразила оптимизам да ће наредна туристичка сезона у Требињу бити добра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана