Горан Плотан о помоћи из Фонда солидарности: Саборци у Српцу нису заборављени

Д. Ј.
Горан Плотан о помоћи из Фонда солидарности: Саборци у Српцу нису заборављени

СРБАЦ - Фонд солидарности Борачке организације општине Србац издвојио је у овој години више од 10.000 марака за обнову кућа и набавку столарије за пет демобилисаних бораца.

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан рекао је да се ради о другом кругу програма који је започео прошле године.

- Реализовали смо 18 акција и имамо у плану још четири до краја године. Дио средстава прикупљамо путем редовних чланарина, а помажу нам и бројни донатори, попут Министарства финансија РС које нам је недавно додијелило 3.000 КМ. Посебно захваљујем министарки Зори Видовић која је у неколико наврата и личним донацијама помагала наш рад - рекао је Плотан.

Радивоје Аривук из Горње Лепенице каже да је добио грађевински материјал за реновирање купатила и три нова прозора у вриједности од 2.170 КМ, а дио средстава је обезбиједила и Борачка организација Републике Српске.

- Моји саборци су ми показали да нисам заборављен, нарочито у ситуацији када ме притишћу бројни здравствени проблеми тако да нисам имао када ни размишљати о опремању куће. Веома ме радује што постоје овакве акције јер има још много бораца чији су домови запуштени - рекао је Аривук.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана