Глумац шести пут импресионирао ластом са Каменог моста

Ратомир Мијановић
Глумац шести пут импресионирао ластом са Каменог моста

Требиње - Нема љепшег осјећаја него винути се у Требишњицу ноћу под свјетлима града. Срце ми је пуно, а највише желим да ова манифестација наредних година има више учесника.

Рекао је то Требињац Игор Гудељ који је у понедјељак увече, шести пут заредом, побиједио на традиционалној манифестацији скокови са Каменог моста у Требишњицу.

Висина са које скачу храбри млади људи није толико велика, свега седам до осам метара, али чињеница да се скокови одвијају ноћу, под свјетлошћу рефлектора у присуству више хиљада Требињаца, овим скоковима даје посебну драж.

У Требишњицу је скакало свега осам такмичара, а Гудељу је као побједнику припала награда од 500 КМ. Друго мјесто освојио је Јован Ратковић, док је трећи био Бојан Шукић.

- Иако нас је било мало, сви момци су били јака конкуренција. Очекивао сам да ће бити и трећа серија скокова, али побједника су одредили након двије серије. Много би интересантније и боље било, када би било више људи који скачу са моста, али је за то неопходна боља организација. Рјешење су мотивација и стимулација младим људима да учествују и одрже ову манифестацију у Требињу - рекао је Гудељ.

Овај млади човјек је и глумац који је успјешан и у позоришту као и на телевизији гдје је глумио у серији “Луд, збуњен, нормалан”.

Скакачи у воду се слажу да су за скок потребне три ствари, љубав или лудост, храброст и жеља. Ако то постоји, страх се побиједи.

Стари скакач са Старог моста у Мостару, који је искусио и скакање у Требишњицу, Мига Медан каже да је велика разлика између требињских и мостарских скокова.

- Висина је прва разлика, а и дубина у Неретви је много већа него у Требишњици. Имају двије врсте скокова, на главу или на ноге са више стилова. Са Старог моста скокови на ноге су били лет, полулет, ћупица и штанга; на главу ласта, превој и авиони. Ипак, најтежа од свих је мостарска ласта која се скаче само у Мостару - тијело извијено попут птице, гдје се оцјењује лет, а не акробација. У Требињу се, колико видим скачу само ласта и превој, али стварно то момци мајсторски раде - истиче он.

Херцеговци који су се окупили на обалама Требишњице уживали су у сјајној атмосфери и амбијенту, аплаузима подржавши скакаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана