„Гастро сусрети“ окупили 12 излагача у Модричи

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА- У Модричи су данас отворени "Гастро сусрети" на којима је 12 излагача из Модриче, Бањалуке и Вукосавља изложило храну и пиће, а први пут организован је и мини-сајам јагода, цвијећа и књига.

Директор Туристичке организације Модрича Дејан Лазаревић рекао је да је циљ манифестације, коју Туристичка организација осми пут реализује са Српским културним центром и општином Модрича, представљање традиционалних јела која су карактеристична за поједина модричка села.

Он је додао да је организована изложба јагода и цвијећа, те презентација књижевих дјела издавача из Бањалуке и Модриче.

"На централном модричком шеталишту изложена је разноврсна храна и пиће од којих су рибљу чорбу и чорбанац и ове године припремили чланови Удружења рибара `Оптима` и Ловачког удружења `Мајна` из Модриче", рекао је Лазаревић.

Једнодневну туристичко-привредну манифестацију "Гастро сусрети" отворио је начелник општине Јовица Радуловић, који је рекао да Модрича постала препознатљива у Републици Српској по овим сусретима.

"Модрича је пољопривредна средина која има перспективу за производњу здраве хране", рекао је новинарима Радуловић.

Он је навео да се нада да ће кроз подстицаје и друге мјере локална управа
Модриче, заједно са властима Републике Српске, помоћи пољопривредну производњу и ангажовање домаћих ресурса, од којих се у будућности може опстати.

"Задовољан сам бројем излагача на сусретима који су се, након прошлогодишњег одлагања манифестације због епидемије вируса корона, појавили у Модричи", рекао је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана