Фондација “Музеј Житомислић”:Одржана ликовна радионица за дјецу са посебним потребама

Срна
Фондација “Музеј Житомислић”:Одржана ликовна радионица за дјецу са посебним потребама

МОСТАР- Фондација “Музеј Житомислић”, уз финансијску помоћ Мисије ОЕБС-а у БиХ, организовала је креативну ликовну радионицу чији су учесници били млади из Центра за дјецу и омладину са посебним потребама “Лос Росалес”.

-Желимо да нове генерације дјеце доживе нова и другачија искуства. Није потребно да одете на Запад или друге земље да би доживјели нешто ново, довољно је да у вашој близини потражите људе из различитих заједница и обогатите себе као особу - рекао је директор Фондације “Музеј Житомислић” Дејан Дилберовић.

Шејла Масло Черкић, правни савјетник у Одсјеку за људска права при Мисији ОЕБС-а, рекла је да је ова мисија свјесна чињенице да млади играју кључну улогу у обликовању будућности БиХ.

-Дивно је видјети како су вјерске заједнице окупиле младе различитог поријекла и из различитих средина и омогућиле им да своје ставове и идеје изразе кроз умјетност. Ово је позитиван примјер узајамног разумијевања и заједничког рада за добро друштва у цјелини - нагласила је Черкићева.

Сара Мандић, предсједник Омладинске организације “Божури”, нагласила је да су ова организација увијек спремна да се одазове оваквим активностима.

-Данас смо имали мисију да се дружимо са младима и да им пренесемо своја искуства, а рад са дјецом и омладином један је од фокуса Удружења. Сретни смо што смо могли бити дио овог пројекта - навела је Мандићева.

Након радионице дјеца су представила своје радове, те уживала у дружењу и спортским активностима, саопштено је из “Музеја Житомислић”, гдје је и одржана радионица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана