Фоча: Стипендије за 173 студента, укупан износ повећан за 20.000 КМ

Срна
Фоча: Стипендије за 173 студента, укупан износ повећан за 20.000 КМ

ФОЧА - Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић потписаће данас и сутра уговоре о стипендирању са 173 редовна студента из ове локалне заједнице, за шта је у општинском буџету обезбијеђено 170.000 КМ.

На приједлог начелника општине, ове године је у буџету повећана ставка за студентске стипендије за 20.000 КМ, па су појединачне стипендије повећане за 10 КМ и, у зависности од године студија, сада износе од 90 до 110 КМ мјесечно.

"Први пут смо повећали стипендије за износ колико нам могућности дозвољавају. Стипендирамо готово све категорије студената и тако ћемо наставити", каже Вукадиновић.

Он је додао да је ове године новост и то што ће локална управа за Дан општине - 9. мај, наградити најбоље студенте и ђаке генерације, а на улазу у град на билбордима ће бити истакнуте њихове слике са поруком "Понос Фоче".

Студент прве године енглеског и кинеског језика Анђела Радовић рекла је да је срећна што је добила стипендију, која ће јој добро доћи да покрије трошкове становања у дому и исхране.

Сенка Ноговић потписала је уговор за сина Јована који студира на Економском факултету у Бањалуци.

"Доста је трошкова студирања и стипендија ће покрити дио", каже Ноговићева.

Стипендије су добили студенти са најмањом просјечном оцјеном 7,50, дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, студенти без једног или оба родитеља, корисници социјалне помоћи, студенти чија су оба родитеља незапослена, те студенти из вишечланих породица са троје и више дјеце.

Стипендије ће примати и бруцоши са одличним успјехом из средње школе и наградама са такмичења.

Да би биле испоштоване све епидемиолошке мјере, уговори са стипендистима биће потписивано два дана у два различита термина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана