Филигранска плакета фестивала представништву Српске у Србији

Срна
Foto: срна

БЕОГРАД - Организациони одбор Међународног дечијег фестивала фолклора "Лицидерско срце", који је средином августа окупио 800 малишана и 23 фолклорна ансамбла из девет земаља, уручио је данас плакете, признања и захвалнице свима који су подржали и помогли његову реализацију, а међу добитницима је Представништво Републике Српске у Србији.

Шеф Представништва Републике Српске Млађен Цицовић, којем је уручена Филигранска плакета Фестивала, указао је да је Представништво, као суорганизатор, уз манифестацију од самих почетака, те да "Лицидерско срце", које се једним дијелом одвија у Вишеграду, на најбољи начин показује какви односи Српске и Србије требају да буду.

 "Ово је манифестација која заузима посебно мјесто у програму и раду Представништва које је усмјерено на подстицање и јачање сарадње и на постављање и промовисање Србије и Српске у свијету. Промовишемо нашу умјетност, културу, дјецу, која су гаранција да ћемо сачувати свој народ на овом простору", рекао је Цицовић. Ивана Цветковић из Удружења грађана "Ера", које је организатор Фестивала, рекла је да је овогодишња манифестација успјешно одржана у специфичним условима пандемије, те да то даје вјетар у леђа организаторима да наставе даље, повећају број учесника и шире садржај "Лицидерског срца".

Директор Туристичке организације Београд Миодраг Поповић оцијенио је да је Фестивал, који традиционално почиње свечаним дефилеом учесника кроз Кнез Михаилову улицу сваке године бољи и да је постао значајан дио туристичке понуде главног града Србије. Добитник Специјалне Филигранске плакете Фестивала је предсједник Србије Александар Вучић. Признање Фестивала припало је и директору "Хидроелектране Вишеград" Недељку Перишићу и Дописништву РТРС-а у Београду.

"Лицидерско срце" је одржано од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду, уз учешће око 800 дјеце из 23 ансамбла из девет земаља. Фестивал организује Удружење грађана "Ера" из Ужица, а суорганизатори су град Ужице, Туристичка организација Златибор и Представништво Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана