Фестивал здравља у Бијељини промовише спорт и здрав живот

Љ. А.
Фестивал здравља у Бијељини промовише спорт и здрав живот

Бијељина - На трећем Фестивалу здравља и здравог начина живота, који је у петак отворен у Бијељини, учествовало је око 40 излагача који су посјетиоцима бесплатно пружали савјете, мјерили притисак и радили анализе шећера у крви.

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић је, отварајући фестивал, рекао да снажно заговара овакве активности у локалним заједницама.

- Иницијатива коју ова манифестација већ трећу годину спроводи веома је важна јер показује јасну опредијељеност људи из локалне заједнице да желе да направе промјене и да на неки начин употпуне живот грађана, прије свега да промовишу здравље и спријече појаву болести - рекао је Шеранић и додао да очекује да у Српској од сљедеће године у употреби буде прва пробна електронска здравствена књижица.

Централна тема овогодишње манифестације у Бијељини посвећена је утицају спорта и физичке активности на здравље, а међу излагачима били су Институт за кардиоваскуларне болести Војводине из Сремске Каменице, Јавна здравствена установа “Кућа здравља” из Бијељине, компанија “Хемофарм”, болнице, домови здравља и ординације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана