Фестивал “Ритам Европе”: Которварошани први, Сокочанке задовољне шестим мјестом

Срна
Фестивал “Ритам Европе”: Которварошани први, Сокочанке задовољне шестим мјестом

СОКОЛАЦ - Представници Котор Вароша побиједили су на финалном такмичењу фестивала “Ритам Европе”, а шесто мјесто припало је дјевојкама са Сокоца, у чијем тиму су задовољни постигнутим разултатом.

Котор Варош су представљали пјевачи Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић, али и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић. Оне су извеле пјесму на швајцарском језику.

Коордонатор овог пројекта за општину Соколац Свјетлана Рајић рекла је Срни да су се три дјевојке изводећи пјесму из Белгије “Унутрашњи ритам” након гласања жирија и гласова пристиглих путем смс-а, нашле међу најбољих шест учесника.

Она је навела да су имале одличан наступ и у финалном такмичењу фестивала и својим наступом одушевиле суграђане, као и да су у тиму за припрему задовољни постигнутим резултатом, јер су мале нијансе одлучиле побједника.

“Ове године то је општина Котор Варош, а можда ће већ сљедеће то бити Соколац”, поручила је Рајићева.

Општину Соколац на Фестивалу “Ритам Европе” представљале су Маријана Грујић пјесмом из Белгије “Унутрашњи ритам”, те Анђела Симић и Сара Тошић као пратећа плесна група.

“Ритам Европе” је највеће дјечије музичко такмичење које се емитује на телевизији са националном покривеношћу и има традицију више од 12 година.

Општина Соколац се придружила групи од 15 градова и општина у Републици Српској у реализацији пројекта “Ритам Европе” које су подржале идеју да треба подстицати и развијати младе таленте и пружити им шансу да покажу шта знају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана