"Електро-Бијељина" прославила Илиндан: Вријеме значајних резултата и великих изазова

Срна
"Електро-Бијељина" прославила Илиндан: Вријеме значајних резултата и великих изазова

БИЈЕЉИНА - "Електро-Бијељина" прославила је данас славу предузећа - Светог пророка Илију, а ову прилику руководство је искористило да истакне досадашње, како су навели, значајне резултате и велике изазове у пословању.

Из овог предузећа су нагласили да у ово вријеме, када привредни амбијент није најповољнији, "Електро-Бијељина" остварује завидне пословне резултате и тако се сврставају међу најуспјешније у региону.

Вршилац дужности директора "Електро-Бијељине" Васо Арсеновић рекао је да је предузеће задржало тренд раста пословања и успјешних финансијских резултата, док су дистрибутивни губици сведени на историјски минимум.

Арсеновић је нагласио да је у току реализација капиталног пројекта вриједног 15 милиона евра, који реализују посредством кредитног аранжмана са Европском банком за обнову и развој, а средства ће бити утрошена до 2022. године за финансирање изградње и реконструције средње и нисконапонске мреже и уградњу паметних бројила.

Он је навео да ће предузеће уложити и властита средства, тако да ће пројекат бити вриједан око 45 милиона марака.

- Тај пројекат ће бити од изузетног значаја, како за наш систем, тако и за саме крајње купце - рекао је Арсеновић и подсјетио да је за модернизацију возила и механизације инвестирано милион КМ.
Он је напоменуо да је претходни период био пун изазова, како у погледу наставка модернизације мреже, тако и у активностима у вези са реструктурисањем предузећа, раздвајањем дјелатности и првом фазом систематизације радних мјеста.

Арсеновић је указао да је највећи изазов реструктурисање "Електропривреде Републике Српске" и растерећење броја радника путем давања стимулативних отпремнина, што је искористило 213 радника.

- На тај начин смо ову фазу завршили и спремно настављамо даље активности у погледу раздвајања дјелатности дистрибуције од производње и снабдијевања у складу са новим Законом о електричној енергији, као и наставак инвестиционог циклуса - додао је Арсеновић.

Кум славе био је директор болнице "Свети Врачеви" у Бијељини Златко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана