ЕБРД, и ЕИБ: Формирати радну групу за убрзање изградње атуо-пута

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Федерација БиХ (ФБиХ) формираће међуресорну радну групу која ће рјешавати техничка питања ради брже изградње ауто-пута на Коридору пет це, договорено је делегације ФБиХ и представника Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и Европске инвестиционе банке (ЕИБ).

 Међуресорну радну групу чиниће представници федералних министарстава и јавних предузећа у ФБиХ укључених у пројект изградње ауто-пута, те спољни сарадници - стручњаци за поједине области.

Њен задатак је да кроз координисано дјеловање и благовремену размјену информација ради на бржем превазилажењу постојећих проблема и укаже на предстојеће активности и евентуалне препреке.

На састанку са представницима банака и федералне делегације, коју је предводио премијер Фадил Новалић, је оцијењено да постоји спремност свих актера како би процедуре биле поједностављене и међуресорна сурадња интензивирана, саопштено је из Владе ФБиХ.

Уз Новалића су састанку присуствовали федерални министри финансија Јелка Милићевић, околине и туризма Едита Ђапо, промета и комуникација Денис Ласић, као и вршилац дужности директора "Аутоцеста" Елмедин Володер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана