Дубичанин Зоран Мијић Мрми живот посветио помагању другима

Ј. К.
Дубичанин Зоран Мијић Мрми живот посветио помагању другима

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Хуманитарац из Козарске Дубице Зоран Мијић Мрми свој живот посветио је спашавању туђих и помагању онима којима је помоћ најпотребнија, што доказују бројне хуманитарне акције у којима је учествовао.

Набавка лијекова за болесне, прехрамбених пакета за угрожене породице, али и стварање бољих услова за најмлађе вриједним донацијама бројним вртићима и школама те изградњом спортских игралишта и набавком опреме за око 60 спортских клубова, само су нека од многобројних дјела које је у протекле двије године реализовао Мијић.

Овај спортски радник са великим срцем за свој хуманитарни рад добио је 57 одликовања, међу којима је и Заслуга за народ, а сам каже да му је највећа награда спашен живот.

На правом мјесту у право вријеме нашао се када је помоћ требала унесрећенима у саобраћајним несрећама те на утакмицама.

- Када неко спаси један живот, урадио је нешто велико, а мени је Бог дао да то учиним 11 пута. Ријеч је о пет спашавања на утакмицама и шест тешких саобраћајних несрећа, било је стресно и тешко, али на крају је све онако како треба - казао је за “Глас Српске” Мијић додајући да му сваки осмијех који врати на лице онима којима помогне улива снагу за даље.

Наглашава да је кроз хуманитарне пројекте у којима је учествовао у протекле двије године обезбијеђено око 173.000 КМ, од чега је 18.000 лично он издвојио.

- Дио средстава донирали су спонзори те предсједник Републике Српске Милорад Додик, који ми је велика подршка уз генералног директора Универзитетског клиничког центра РС Владу Ђајића - рекао је Мијић, додајући да му је много помогао и предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац.

Мијић каже да од своје плате одваја 200 марака за породице тешког имовинског стања, наводећи да је у протеклом периоду помоћ пружена многим хуманитарним организацијама.

- Никада не гледамо ко је које вјере или нације. Хуманости у данашње вријеме није никад доста те позивам све приватнике и људе из политике, који имају средстава, да помогну, јер њихово мало је неком много - казао је Мијић, који је и кум цркве Палих бораца у Козарској Дубици.

Сваке године обезбиједи око 200 пакетића за дјецу за Светог Саву, а тако ће, обећава, бити и убудуће, а с обзиром на то да иду празници и вријеме даривања, позива и друге да покажу солидарност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана