Дрвар: Пуштена у рад машина вриједна 60.000 КМ

Срна
Дрвар: Пуштена у рад машина вриједна 60.000 КМ

ИСТОЧНИ ДРВАР- У Шумском газдинству "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару данас је пуштена у рад машина, вриједна 60.000 КМ, која ће олакшати рад на сјечи, изради и извозу дрвних сортимената, рекао је Срни директор овог газдинства Милан Кецман. "Ово је прва машина овакве врсте која је стигла у БиХ", истакао је Кецман.

Он је навео да је машина од великог значаја за Шумско газдинство "Клековача-Потоци", а купљена је средствима газдинства и Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске.

"Учинак машине је такав да мијења рад шест радника на најтежим пословима у сјечи и слагању грана и имаћемо довољно материјала за производњу дрвене сјечке која се до сада није користила у 'Шумама Републике Српске'. Ово је хуманизација рада", истакао је Кецман.

Помоћник министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске Горан Зубић рекао је Срни да у шумарству Српске постоји потреба да се иде у модернизацију механизације.

"Очекује се и остваривање додатних прихода набавком ове машине, али и хуманизација рада", рекао је Зубић и додао да је набавка машине Шумском газдинству "Клековача-Потоци" од вишеструке користи.

Зубић је нагласио да ово шумско газдинство послује позитивно.

"Представљању машине у Источном Дрвару данас је присуствовао и дипломата из Амбасаде Чешке у Београду Владимир Вања са којим је разговарано о будућим пројектима", додао је Зубић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана